Taku Adventures

kamp_2

Bart de Haas, in Nederland bekend als expert van de Canadese wildernis, heeft al jarenlang zijn hart verloren aan het uiterste noordwesten van Brits Columbia, een gebied zo groot als West-Europa waar nagenoeg geen mensen wonen. Het gebied wordt gedomineerd door onafzienbare naaldwouden, reusachtige gletsjers, snelstromende rivieren, diepe ravijnen, prachtige meren en ondoordringbare moerassen. Het is het domein van de grizzly beer, zwarte beer, eland, kariboe, wolf, veelvraat, lynx en bergschapen.

 

 

trektochtOm anderen de gelegenheid te geven van ‘zijn’ stukje wildernis te proeven, richtte hij in 1996 Taku Adventures op. Een kleine outdoorschool die zich niet alleen richtte op het organiseren van trektochten, maar ook op de overdracht van kennis. In outdoor cursussen, survivaltrainingen, gecombineerde kanovoettochten en wildlife tracking and observation cursussen leerden deelnemers alles over kaart en kompas lezen, weerkunde, EHBO in de wildernis, eetbare en geneeskrachtige planten, wildernisetiquette en het opsporen en herkennen van groot wild. De ervaren, goed in conditie zijnde avonturier kon zich aanmelden voor de roemruchte 365 km lange Telegraph Trail Expeditie.

kajakbartjo1Taku Adventures heeft 16 jaar lang vele mensen laten kennismaken met de Canadese wildernis. 2012 was het laatste jaar.

Bart laat de wildernis niet achter zich. Zo heeft hij voor de Forest Service in British Columbia  historische oude, inmiddels overwoekerde, trails in de wildernis in kaart gebracht.