TTouch for You

Tellington TTouch for You ® in Nederland karin1.jpg - 18.38 Kb

 

Karin de Haas heeft begin mei 2013 haar certificaat behaald als Practitioner Tellington TTouch for You®.

Tellington TTouch for You® is een zachte en respectvolle methode voor mensen welke het zelf herstellend vermogen van het lichaam aanspreekt en helpt balans in lichaam en geest te brengen.

Een groot voordeel is dat deze over de kleding wordt toegepast. De aanraking is zacht en voelt aangenaam.

 

Effecten
TTouch geeft verlichting bij pijn, zoals hoofd-, nek- en rugpijn, migraine,  en ook bij chronische pijn zoals reuma.
Het vermindert zwellingen bij kneuzingen en botbreuken.
Het bevordert doorbloeding van weefsel en activeert zenuwbanen.
Het ondersteunt bij ziekte en verwondingen.
Bevordert herstel na operatie.
Verbetert onderling contact tussen grote/kleine mensen en dieren.
En het verlicht stressgerelateerde klachten, het geeft ontspanning van lichaam en geest.

Ziektes kan het helaas niet genezen, maar door de rust die het geeft kan het wel ondersteunen. Dit is geen vervanging van arts, fysiotherapeut enz. Maar ook hier is het een goede ondersteuning en aanvulling.

 

Grondlegger
De grondlegger voor deze methode is Linda Tellington-Jones. Zij heeft deze in 1983 ontwikkeld. De methode werd in eerste instantie gebruikt voor training en verzorging van paarden en andere dieren. Een overzicht van Practitioners voor paarden, honden en andere dieren vindt u via beestenbaas.nl.
Ruim 20 jaar geleden is de methode voor mensen ontstaan. Wereldwijd zijn er nu ongeveer 50 Practitioners die specifiek met mensen werken.
Linda Tellington-Jones heeft over de jaren heen aan de nodige wetenschappelijke onderzoeken meegewerkt om uit te vinden wat de effecten zijn. Deze staan op haar website ttouch.com.

 

Karin en TTouch
In 2000 kocht ik op vakantie in Canada een boek over deze methode. Mijn gedachte was direct, ‘als het op dieren werkt, dan werkt het ook op mensen’. Zo ben ik eerst op mijzelf gaan oefenen. Toen mijn man eens hinkend terug kwam van een hardloop training, heb ik deze methode op zijn been toegepast. De volgende morgen kon hij weer gewoon lopen. Dit is wel een extreem voorbeeld, zo veel herstel in zo’n korte tijd had ik zelf ook niet verwacht. Toen wist ik dat ik iets met deze methode moest doen. Natuurlijk is het effect bij de één groter dan bij een ander. Dit hangt van de klacht af en van de persoon.

Op dit moment pas ik de TTouch for You ® methode toe bij mensen met de meest uiteenlopende klachten; pijn in bijvoorbeeld schouders, koude vingers en tenen door een slechte doorbloeding, kleine brandwonden en sportblessures. Deze methode is ruim inzetbaar.

Wilt u ook ervaren wat deze zachte methode voor u kan betekenen? Bel of email.ttouch logo.jpg - 29.46 Kb

Karin is bereikbaar op via email  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it